Pár dolog, amiket nem főztem még…
2012 február 29. | Szerző: holyka78 |
Múltkorában már nem volt ötletem mit főzni, akkor jutott eszembe a paradicsomos húsgombóc. Soha nem csináltam…hát íme a sztorija:
http://takacsne.blogspot.com/2012/02/mese-paradicsomos-husgombocrol.html
Az ötletekkel is hadilábon állok általában, hogy mi legyen ebédre. Ha előző este vagy hajnali baba-fentlétnél nem ötlöm ki mi legyen másnap, akkor elég nehezen indul a nap. Nos, nekiültem, és összeszedtem pár egyszerű menüsort. Tessék mazsolázni!
http://takacsne.blogspot.com/2012/02/nincs-otleted-elofordul.html
16 hónapos kisfiam szereti a leveseket. És ugyanez elmodható kislányomról is. Sokszor elég egy könnyű kis zöldségleves, amit fel lehet dobni mondjuk húsgombóccal. A bolti elég drága, pláne ki tudja mi van benne. Elhatároztam, hogy akkor én most nekiállok,azt sem készítettem még. Nade most! Elkészült a kísérleti adag, és sikerült.
Minap kaptam egy édesség receptet, az a neve, hogy csodapalacsinta. Pudingos cuccos, olyan kisegyszerű, látványos. Nagyvonalakban arról van szó, hogy kisütünk 20 palacsintát, és megtöltjük cukros kakaóporral. Aztán fogunk egy kapcsos tortaformát, aminek az alját kibéleljük tejeskávéba mártogatott babapiskótával. Erre rájön egy adag vaníliás puding. Aztán meg a csoda: a feltekercselt palacsintákat, melyeknek szélét lenyessük, körkörösen beleapplikáljuk a formába, mint a tekeredik a kígyót. A palacsintákat leöntjük egy adag csokipudinggal, és ezt megpakoljuk meggyel. A meggy levét felfőzzük puncsos pudingporral és ezt öntjük a meggyre. Hűtjük, pár óra múlva kapcsos szélektől megszabadítva szeleteljük. Na, szóval első nekifutásra ezt akartam készíteni szombatra, mikor is vendégek jöttek. Aztán kaptam egy másik ötletet, nevezetesen a charlotte nevű édességét. Hát, az kicsit egyszerűbbnek tűnt, úgyhogy beadtam a derekamat. Így készült el az őszibarackos charlotte.
A macerás hétvége miatt hétfőn csak hevertem (már a lehetőségekhez képest…). Tegnap meg egész nap havazott, azért nem mentem le, de kellett valami vacsira. Így készült a kelt kifli, ami se nem édes, se nem sós, de inkább az édeshez tendál.
Szóval, ezekről itt lehet olvasni:
http://takacsne.blogspot.com/2012/02/szinhaz-charlotte-sokasag.html
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: