A krumplival magában már próbálkoztam kétszer, nem jött be. Ugye úgy kezdődnek a babafőzőcskék, hogy krumplipüré. Na, én kétszer próbáltam, mindkétszer egy tapadós szörnyű massza lett a vége, amit Nóri természetesen nem evett meg. Ilyen előzményekkel vágtam bele a krumplifőzelék készítésbe- hajrá 10 hónapos lett a gyerek, mi újat adhatunk című kajavadászatom során.
A krumplifőzi meglepit hozott, mert én ugyan úgy értékeltem mikor megkóstoltam, hogy na már megint kudarc ezzel a krumplisággal, viszont a gyerek ette, mint a gép!
Krumplifőzelék 10 hónaposaknak (na jó, lehet korábban is adni:-))
Hozzávalók:
-2 kisebb krumpli
-zöldhagyma fehér részéből kb. 3-4 cm-es darabka
-fél körömnyi babérlevél
-natur joghurt
-pár csepp citromlé
-1 mokkáskanálnyi fruktóz (elhagyható)
-feltétnek húspép
A krumplikat felkockázom, és adok mellé kb.3-4 centinyit a zöldhagyma fehér részéből. Kicsit több vízzel engedem fel, mint amennyi ellepi, és adok még hozzá egy fél köröm fehérnyi babérlevelet (hahh, micsoda mértékegység!), és puhára főzöm a krumplit. Mikor megfőtt kiszedem belőle a babérlevelet és a krumplit mokkáskanál olajjal, teáskanálnyi fruktózzal és 2-3 teáskanálnyi natúr joghurttal, valamint mokkáskanálnyi citromlével összeturmixolom. Természetesen a krumpli főzőlevét is hozzáadom. Nem baj, ha kicsit hígabb lesz, mert akkor nem olyan tapadós szörmedvényt kapunk. Csirke vagy pulykahús péppel kínáljuk.
Krumplifőzelék
2008 május 13. | Szerző: holyka78
A krumplival magában már próbálkoztam kétszer, nem jött be. Ugye úgy kezdődnek a babafőzőcskék, hogy krumplipüré. Na, én kétszer próbáltam, mindkétszer egy tapadós szörnyű massza lett a vége, amit Nóri természetesen nem evett meg. Ilyen előzményekkel vágtam bele a krumplifőzelék készítésbe- hajrá 10 hónapos lett a gyerek, mi újat adhatunk című kajavadászatom során.
A krumplifőzi meglepit hozott, mert én ugyan úgy értékeltem mikor megkóstoltam, hogy na már megint kudarc ezzel a krumplisággal, viszont a gyerek ette, mint a gép!
Krumplifőzelék 10 hónaposaknak (na jó, lehet korábban is adni:-))
Hozzávalók:
-2 kisebb krumpli
-zöldhagyma fehér részéből kb. 3-4 cm-es darabka
-fél körömnyi babérlevél
-natur joghurt
-pár csepp citromlé
-1 mokkáskanálnyi fruktóz (elhagyható)
-feltétnek húspép
A krumplikat felkockázom, és adok mellé kb.3-4 centinyit a zöldhagyma fehér részéből. Kicsit több vízzel engedem fel, mint amennyi ellepi, és adok még hozzá egy fél köröm fehérnyi babérlevelet (hahh, micsoda mértékegység!), és puhára főzöm a krumplit. Mikor megfőtt kiszedem belőle a babérlevelet és a krumplit mokkáskanál olajjal, teáskanálnyi fruktózzal és 2-3 teáskanálnyi natúr joghurttal, valamint mokkáskanálnyi citromlével összeturmixolom. Természetesen a krumpli főzőlevét is hozzáadom. Nem baj, ha kicsit hígabb lesz, mert akkor nem olyan tapadós szörmedvényt kapunk. Csirke vagy pulykahús péppel kínáljuk.
Oldal ajánlása emailben
X