Krumplifőzelék

2008 május 13. | Szerző:

 A krumplival magában már próbálkoztam kétszer, nem jött be. Ugye úgy kezdődnek a babafőzőcskék, hogy krumplipüré. Na, én kétszer próbáltam, mindkétszer egy tapadós szörnyű massza lett a vége, amit Nóri természetesen nem evett meg. Ilyen előzményekkel vágtam bele a krumplifőzelék készítésbe- hajrá 10 hónapos lett a gyerek, mi újat adhatunk című kajavadászatom során.


A krumplifőzi meglepit hozott, mert én ugyan úgy értékeltem mikor megkóstoltam, hogy na már megint kudarc ezzel a krumplisággal, viszont a gyerek ette, mint a gép!


Krumplifőzelék 10 hónaposaknak (na jó, lehet korábban is adni:-))


Hozzávalók:


-2 kisebb krumpli


-zöldhagyma fehér részéből kb. 3-4 cm-es darabka


-fél körömnyi babérlevél


-natur joghurt


-pár csepp citromlé


-1 mokkáskanálnyi fruktóz (elhagyható)


-feltétnek húspép


A  krumplikat felkockázom, és adok mellé kb.3-4 centinyit  a zöldhagyma fehér részéből. Kicsit több vízzel engedem fel, mint amennyi ellepi, és adok még hozzá egy fél köröm fehérnyi babérlevelet (hahh, micsoda mértékegység!), és puhára főzöm a krumplit. Mikor megfőtt kiszedem belőle a babérlevelet és a krumplit mokkáskanál olajjal, teáskanálnyi fruktózzal és 2-3 teáskanálnyi natúr joghurttal, valamint mokkáskanálnyi citromlével összeturmixolom. Természetesen a krumpli főzőlevét is hozzáadom. Nem baj, ha kicsit hígabb lesz, mert akkor nem olyan tapadós szörmedvényt kapunk. Csirke vagy pulykahús péppel kínáljuk.

Címkék: ,

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!